Kupovina brodica

Neobavezna diskusija...
Grebic
Korisnikov avatar
Pridružio se: Četvrtak 04 Sep, 2025 15:17
Plovilo: Windy 27
Dimenzije: 8,3 x 3,1
Status: Offline

Kupovina brodica

Post od Grebic »

Pozdrav svima.
Nov sam na forumu i rado bih se prikljucio zajednici nekim plovilom oko cije kupovine mi je potrebna vasa pomoc.
Imam 40 godina (kako mnogo zvuci kada se ovako napise :) ) i do sada nikada nisam imao svoj brod.
Kockice su se slozile, citaj - gospodja dala zelene svetlo :) i vec neko vreme pratimo oglase, i cak sam gledao par modela.
Ponuda na oglasima je, bar trenutno jako losa, i ne mogu da pronadjem nista sto mi je koliko toliko blizu onoga sto bih zeleo da kupim

U planu mi je neki brodic do i oko 7m sa kabinom (pozeljno stajacom visinom).
Sa blagim V koritom i vanbrodskim motorom. Plastican ili ako nekim cudom ima neki alu fabricki to bi bilo isto ok.
Brodski WC je must! Bez wc-a, nema broda... :)
Pratio sam vas po forumima i vidim cime plovite....i to je od prilike to sto i meni treba.
Nemam vremena da sam sredjujem brod spolja...ni uslove za grube radove, ali unutrasnjost mogu da odradim sam kompletno.
Tako da ne mora da bude ni bas sve u full-u. Budzet mi je oko 10-12k, mozda i koji euro vise ako iskoci nesto bas zanimljivo

Ako cujete da neko od vasih drugara prodaje nesto sto odgovara opisu, molim vas da mi javite
Evo ostavicu mail pa vas molim pisite, saljite slike, sta god

gorannedovic032@gmail.com

Hvala unapred i veliki pozdrav za sve
George
Korisnikov avatar
Pridružio se: Subota 13 Mar, 2021 07:13
Plovilo: Triton
Dimenzije: 9,6 x 2.8

Re: Kupovina brodica

Post od George »

Kod mene u Senti se prodaje velika "Dalmatinka" (mislim da je 6.5m), doduše nije sa vanbrodskim nego sa unutrašnjim dizel motorom Ferman 18ks, što je u mojim očima samo prednost, a nikako mana,. Bio je celo leto oglašavan na KP, ali ga sad ne vidim na oglasima, a ne verujem da je prodat. Mislim da može da se dobije za nekih 5K eura. Čamac pali, radi, ide, a nedostaje mu malo šminke, pošto je zapušten. Globalnih radova nema, potpuno je fumkcionalan.
Grebic
Korisnikov avatar

Post od Grebic »

Hvala Vam na javljanju....
Nisam bas za camac tipa Pasara, Dalmatinka i to izrazito V korito.
A Dalmatinka je i mala i nema WC.
Uzeo bih malo veci brodic... sa plitkim gazom.
zankiki
Korisnikov avatar
Pridružio se: Ponedeljak 12 Sep, 2022 12:42
Plovilo: Pasaat 735
Dimenzije: 8,65 x 2,9

Post od zankiki »

Mislim da je dužina do 7m, stajaća visina (doduše zavisi i koliko ste visoki) i brodski wc maltene nemoguće... Ili je moguće na uštrb nekih drugih stvari... Zašto ste se ograničili na tako kratak brod uopšte?
Grebic
Korisnikov avatar

Post od Grebic »

Pozdrav,
Pa tako kratak brod...nekako mi se cini da je te manje brodice lakse odrzavati. Laksi su za manevrisanje, posto bi mi to bio prvi brod.
Gledao sam i neke vece brodove, ali su uglavnom rupe bez dna. Te manje je i lakse srediti.
Brodic mi treba da posle posla izadjem na reku, okrenem koji krug dok ne padne mrak, i eventualno nekada za preko vikenda.
Totalno suprotno od vas :) Kabina mi treba, jer uskoro stize beba :) A na stajacu visinu sam mislio da moze lepo da se udje u kabinu
Da nije kao dusek i pola metra iznad.... Koliko da moze da se udje i presvuce dete ako je hladnije.
Od tih duzih brodica, vidim da vas dosta ima Albin 25...to mi je i skupo....a i ne svidja mi se...
Ima na oglasima jedan Nidelv 24...ali je u losem stanju. To je neki maksimum koji bih gledao....a i to mi je nekako preozbiljno
i plasi me, ne toliko finansijski, koliko vremenski da ce zahtevati stalno neko cimanje.
Da se razumemo, znam ja sta je brod...i da stalno nesto moze da se cacka, ali na manjim je to nekako podnosljivije
Uros
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Kontakt:

Post od Uros »

Pozdrav i dobrodošao! :obscene-drinkingcheers:

Mislim da bi ovoj diskusiji pomoglo još par informacija, npr:
- Gde se nalaziš i kojom rekom ili rekama planiraš da ploviš?
- Da li imaš ranijeg iskustva sa plovidbom ili ne?

Ako do sad nisi koristio čamce ili brodove, razumem tvoju zabrinutost ali nije sve baš tako...Uopšte ne mora da znači da ćeš većim brodom teže upravljati ili da ćeš imati više posla oko održavanja. Upravljivost zavisi od korita ali i pogona a održavanje u dobroj meri zavisi od toga u kakvom stanju si uzeo plovilo i koliko se razumeš da sam nešto popraviš i uradiš, bez obzira na to da li u sadašnjem periodu života imaš vremena za radove.

U 7m je moguće napakovati ovo što tebi treba, ali se i teško nalazi, primer takvog plovila koje ima više nego dovoljno prostora za sve je npr Miletin "Polaris Glider" viewtopic.php?t=240, 7m x 2.5m ali ne znam kolike su šanse da se nešto takvo pojavi na oglasima u skorije vreme a da ne košta previše. I on nije bio spreman za korišćenje već je morao da se vadi unutrašnji motor i pravi nosač za vanbrodski da bi uopšte zaplovio. Plovila kao što je Nidelv 24 sam gledao nakon prodaje Albina 25 jer sam hteo da uzmem nešto sa brodskim motorom ali je posle Albina to bilo manje plovilo, sa ne baš velikom prednjom kabinom i krmom koja se sužava pa se dosta gubi prostora. U njima su obično stariji brodski motori i osovinski vodovi koji će sigurno zahtevati održavanje a ako nemaš sklonosti ka mehanici i ako te to uopšte ne zanima, imaćeš problem sa nalaženjem majstora.
Inspektor za visinu kabine
Grebic
Korisnikov avatar

Post od Grebic »

Pozdrav Urose.
Hvala Vam na savetima. Uglavnom, sve sto ste opisali za Nidelv-a su i moje zabrinutosti.
Oko mehanike i nisam nesto vican, ali unutrasnje radove mogu gotovo sve sam da odradim.
Imam i alat i znanje manje-vise :) Radio sam namestaj po kuci po meri, bavim se svim i svacim, imam i svoj cnc....tako da bi jedini problem bilo vreme.
Ono sto me odbija od Nidleva i Albina je osovinski vod i unutrasnji motor, kao sto ste i rekli.
Na oglasima je i jedan Windy 27...koji je skoro bez enterijera, i bez motora. I njega sam uzeo u razmatranje, ali msm da bi na kraju izasao jako skupo.
Taj Polaris je bas mera za mene. Tako neko plovilo bi mi bilo idealno. Ali tako nesto tesko da cu naci.
Pratio sam sredjivanje, iako se nisam javljao :) i to je ono sto bi meni bilo taman,
Vanbrodski motor, plitak gaz, blago V korito, pristojna kabina, wc.... Nista ne bih menjao
zankiki
Korisnikov avatar
Pridružio se: Ponedeljak 12 Sep, 2022 12:42
Plovilo: Pasaat 735
Dimenzije: 8,65 x 2,9

Post od zankiki »

Uros napisao: Petak 05 Sep, 2025 08:52
U 7m je moguće napakovati ovo što tebi treba, ali se i teško nalazi, primer takvog plovila koje ima više nego dovoljno prostora za sve je npr Miletin "Polaris Glider" viewtopic.php?t=240, 7m x 2.5m ali ne znam kolike su šanse da se nešto takvo pojavi na oglasima u skorije vreme a da ne košta previše.
Polaris ima stajaći visinu u kabini?
Grebic
Korisnikov avatar

Post od Grebic »

Stajaca visina koliko vidim u vasoj terminologiji je kada covek moze da se uspravi skroz :)
Meni je to vise termin da kabina bude upotrebljiva. Da u nju moze da se udje...ne da se puzi :)
Gledao sam i Sajku Titelovu, i na njoj je kabina bas mala. Ima metar kabine gde moze da se stoji,
ostalo mora da se sedne.
Uros
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Kontakt:

Post od Uros »

zankiki napisao: Petak 05 Sep, 2025 09:26 Polaris ima stajaći visinu u kabini?
Za vecinu standardnih ljudi osim za inspektora visine kabine :mrgreen:
Mislim da u pramcanoj kabini ima 180cm visine ako ne i koji cm vise, javice se Mileta mozda, on i supruga ne moraju da se saginju kad su unutra
Inspektor za visinu kabine
Odgovori