Dakle, kako sam ja pre nekog vremena zdusno podrzao Urosa u njegovoj ideji o zameni Albina za plovilo sa brodskim motorom, to je on resio da mi se oduzi i sada, malo po malo hrani crvica koji se pojavio u mojoj glavi i krenuo da radi svoj posao.
Klasicna prica ide u dva pravca. Jedan vodi ka prodaji Alibija i potragom za nekim krstenim plovilom sa brodskim motorom. Nesto nisam za varijantu prodaj pa onda "sedi i placi" jer naleteti kod nas na nesto da valja a da cena nije tipa "toliko mi treba" je skoro nemoguca.
Sledeci pravac o kome pricamo je varijanta ugradnje brodskog motora SA OSOVINSKIM VODOM u Alibija, celicnog tabanasa duzine 7,30 sa platformom i 1,80 sirine u tabanu. Zbog kompletnog vidjenja izvodljivosti da napisem i da je korito ravno ili skoro pa ravno ko tepsija, bez svanca ili sa jedva primetnim ali zanemarljivim za ovu pricu.
Kao polazna osnova u obzir bi dosao neki DMB ili neki slican motorcic s obzirom da mi brzina nije primarni cilj. Bitno mi je da ne izgubim postojecu od nekih 7km/h uzvodno koliko sada uspevam sa Mercury 9,9 teretnjakom na otprilike 2/3 gasa.
Sledece sto znam da bi pre same ugradnje motora, korito moralo pretrpeti izmene i pravljenje svanca i ostalih potrebnih elemenata. Ako bih to radio, tada bih i vodenu liniju korita produzio tako da zadnja platforma bude sastavni deo korita.
E pa voleo bih da cujem vase komentare za i protiv, moguce ili nemoguce, da li je uopste isplativo tako nesto i koliko je siguran rezultat toga po pitanju gubljenja ili dobijanja na plovnosti.
Sto bi rekli, vase sugestije, predlozi i misljenja.......duga je zima