Zna li neko?

Neobavezna diskusija...
Odgovori
Uros
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Status: Offline
Kontakt:

Re: Zna li neko?

Post od Uros »

Terca napisao: Četvrtak 10 Mar, 2022 10:05
George napisao: Sreda 09 Mar, 2022 17:17 U Senti se u luci ove zime pojavio jedan brodić u prilično zapuštenom stanju, ali mi je i pored svega privukao pažnju. Da li neko možda zna kakav je ovo brodić? Da nije možda neka stara varijanta male Kameničanke? Evo i par slika...
Služba sve vidi, Služba sve zna.

Lađa na slici nije mala kameničanka, ali jeste iz Novog Sada. Jeste jedrilica u osnovi, Jola, veoma lepa i nekada popularna varijanta, mali je, može u transport prikolicom, plovi lako sa malim motorom, ima kabinu za skromnog čoveka koji nije milenijalac. I onaj iz oglasa je takođe Jola...

Brodić je, ako se sećam dobro, negde početkom 2000 tih gradio/prepravljao pokojni Andrija Bozoki Ciga, čudesan lik, pomorac, brodograditelj iz Novog Sada, osnivač fimre Anker (danas je Anker zapravo Saša Bozoki, njegov sin, nekadašnji jedriličarski as...) a od aktuelnih modela ima recimo BAS747. Ne znam koliko mu posao cveta a koliko grca, imao je lepih radova a kao i svi imao je i promašaja.
Moguće je da sam pobrljavio i da je majsto ipak bio Frena (Miodrag Frencić Frena, nekadašnji jedriličarski as i brodograditelj, recimo Akvarijusi i AQ540 su njegovi), ali ne menja suštinu.

Brodić je građen za Dragana Zeca aka malog Zeku, nikad nije do kraja završen, a lepi drveni detalji, recomo rukohvati su vremenom propali...a da ne tupim previše, zadnjih 8-9 godina sudbina je učinila da on nije u prilici da plovi i da o njemu brine. Pre recimo 5 godina je iz tih razloga, da se ne nagomilavaju troškovi bio prevučen u Novi Bečej, kod Zekinog brata, a sada je izgleda našao i kupca iz Sente.

Počinje da me brine ova služba... :lol: :lol: :lol:
:obscene-drinkingcheers:
Inspektor za visinu kabine
Zveki
Korisnikov avatar
Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 18:39
Plovilo: Spokoj
Dimenzije: 8.5m x 2.6m

Post od Zveki »

Svaka cast Terca :obscene-drinkingcheers:
Terca
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 26 Okt, 2021 11:55
Plovilo: Terca
Dimenzije: 9.5m x 2.3m

Post od Terca »

Uros napisao: Sreda 09 Mar, 2022 19:45 Ne mogu da procenim velicinu preko slika
Pamćenje me slabije služi ali recimo 6m LOA, 1,85 BOA.
George
Korisnikov avatar
Pridružio se: Subota 13 Mar, 2021 07:13
Plovilo: Triton
Dimenzije: 9,6 x 2.8

Post od George »

Nisam bio siguran da ću na postavljeno pitanje dobiti bilo kakav odgovor, ali da ću dobiti odgovor ovih "gabarita" nisam ni sanjao. Šta reći osim, svaka čast Terca.
George
Korisnikov avatar

Post od George »

Naleteh slučajno na neki sada već stari Hrvatski oglas jedrilice "Jola" od 5m iz 1952 godine!!! Nisam ni pomislio da su to toliko stara korita. U jednom drugom oglasu nađoh podatak o dimenzijam neke druge Jole koja mislim da je identična ovoj u Senti, a to je 6,5m LOA, i 2,1m BOA
Slika

Slika
dell_mare
Korisnikov avatar
Pridružio se: Sreda 25 Mar, 2020 11:42
Plovilo: Ten Broeke 780AK
Dimenzije: 8m x 2.6m

Post od dell_mare »

I, kako sad da kupimo gorivo za brodić kad je zabranjeno točenje u kanistre? Kako beše procedura izvlačenja goriva iz rezervoara na srk ili pumpicu? :) Da se podsetimo malo devedesetih.
Poslednja izmena od dell_mare u Subota 12 Mar, 2022 09:21, izmenjeno 1 put ukupno.
George
Korisnikov avatar

Post od George »

Čuo sam da navodno premijum goriva mogu i dalje da se sipaju u kanistere. Zabrana valjda važi samo za običan eurodizel, i običan benzin. Treba proveriti.
dell_mare
Korisnikov avatar
Pridružio se: Sreda 25 Mar, 2020 11:42
Plovilo: Ten Broeke 780AK
Dimenzije: 8m x 2.6m

Post od dell_mare »

Daj šta daš...Premium korisnici kao što smo mi to i zaslužuju jel ?
George
Korisnikov avatar

Post od George »

Ma, da, evo upravo sam se konsultovao sa mojim majsorom koji mi održava vozni park, da li eventualno ovaj premium dizel eventualno šteti ovim našim starim dizelašima, i odgovor je bio kategorično NE. Ajde još neko stručan neka se izjasni (npr. Luckyboy).
Steps
Korisnikov avatar
Pridružio se: Ponedeljak 15 Jul, 2019 17:45
Plovilo: Adriatik
Dimenzije: 8.9m x 2,65m

Post od Steps »

Pitao sam jutros na NIS pumpi...zabranjeno im je da sipaju samo ovaj "sirotinjski" benzin i dizel u kante.....premijum mozes i u dzepove da sipas....ipak je nautika u Srbiji luksuz.....
Odgovori