Terca napisao: ↑Četvrtak 10 Mar, 2022 10:05Služba sve vidi, Služba sve zna.
Lađa na slici nije mala kameničanka, ali jeste iz Novog Sada. Jeste jedrilica u osnovi, Jola, veoma lepa i nekada popularna varijanta, mali je, može u transport prikolicom, plovi lako sa malim motorom, ima kabinu za skromnog čoveka koji nije milenijalac. I onaj iz oglasa je takođe Jola...
Brodić je, ako se sećam dobro, negde početkom 2000 tih gradio/prepravljao pokojni Andrija Bozoki Ciga, čudesan lik, pomorac, brodograditelj iz Novog Sada, osnivač fimre Anker (danas je Anker zapravo Saša Bozoki, njegov sin, nekadašnji jedriličarski as...) a od aktuelnih modela ima recimo BAS747. Ne znam koliko mu posao cveta a koliko grca, imao je lepih radova a kao i svi imao je i promašaja.
Moguće je da sam pobrljavio i da je majsto ipak bio Frena (Miodrag Frencić Frena, nekadašnji jedriličarski as i brodograditelj, recimo Akvarijusi i AQ540 su njegovi), ali ne menja suštinu.
Brodić je građen za Dragana Zeca aka malog Zeku, nikad nije do kraja završen, a lepi drveni detalji, recomo rukohvati su vremenom propali...a da ne tupim previše, zadnjih 8-9 godina sudbina je učinila da on nije u prilici da plovi i da o njemu brine. Pre recimo 5 godina je iz tih razloga, da se ne nagomilavaju troškovi bio prevučen u Novi Bečej, kod Zekinog brata, a sada je izgleda našao i kupca iz Sente.
Počinje da me brine ova služba...