Ovo su informacije koje sam uspeo da dobijem:
-Sidro Ostriznica 25 e po kvadratu, peskiranje i farbanje sa njihovima materijalom. Nekoliko ljudi koji su radili farbanje tamo su mi rekli da nisu bili zadovoljni, sa druge strane bilo je i zadovoljnih (do duse manje nego ovih prvih), tako da cu razmisliti o ovoj varijanti.
-Papic iz Kovina vise ne radi,odselio se u Nemacku, kaze "Ne isplati se raditi ovde, idem u Nemacku da farbam brodove".
-Zvao sam par puta majstora koji je Ljubivoju radio smirglanje i farbanje, nisam uspeo da ga dobijem, automat kaze da je broj privremeno iskljucen, tako da ni tu nisam imao srece, iako bi mi ova varijanta najvise odgovarala.
Za peskiranje i farbanje sam prvo zvao majstora kog mi je preporucio Djordje, majstor je u Slankamenu, ima radionicu od 6 metara pa ne moze da ga radi, kako sam razumeo, moze tek kad je lepo i suvo vreme jer ne moze da zatvori vrata.
Cena je 8e po kvadratu za peskiranje i 1.5 e za svaku ruku farbanja sa mojim materijalom. Transport prikolicom do tamo bi me izasao skupo, a mislim da bih morao da platim i vadjenje i spustanje u vodu ako se opredelim da do njega dodjem vodom, tako da sam ga za sada stavio na poslednje mesto...
Za sada sam nasao 2 majstora za bravarske radove,samo cekam da otopli pa da se dogovorimo da krenemo sa prepravkom kabine.
Kao sto rekoh najvise bi mi odgovaralo da se radi smirglanje i farbanje na licu mesta jer je vec izvadjen iz vode jer terensko peskiranje u marini nije opcija.
Ako ne uspem da pronadjem nekoga ko ce to raditi, jedino sto mi preostaje je da nakon bravarskih radova, Skituljka vratim u vodu pa kad vreme dozvoli otplovim do Ostruznice...
Nadam se najboljem