U poseti kod prijatelja

Plovidbe, druženja, doživljaji sa vode
Odgovori
Uros
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Status: Offline
Kontakt:

Re: U poseti kod prijatelja

Post od Uros »

Igor Narval napisao: Ponedeljak 13 Jan, 2020 18:01 Drugari,
Moraću ja da uradim nešto po pitanju uvođenje grejanja na brod :doh:
Jedva poneka slika gde ne moramo da sedimo u kaputima.....
Bez jakne samo Uroš na pramcu, ostalo smo dobro umotani..... :think:
Bojim se ja da sa mojim grejanjem nešto baš i nije sve uredu....
Neće to da valja
Ja izasao napolje da se zagrejem...! :lol:
Salu na stranu, webasto je vrhunska stvar, sedeli smo unutra kao u kuci. Napolju je pritom bilo ledeno..

SRSA napisao: Ponedeljak 13 Jan, 2020 18:16 Ma sa grejanjem je sve OK, nego Uroš je računao da ako gekne s pramca u Dunav bolje mu je bez jakne. :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
:laughing-rolling:
Inspektor za visinu kabine
Zveki
Korisnikov avatar
Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 18:39
Plovilo: Spokoj
Dimenzije: 8.5m x 2.6m

Post od Zveki »

Igore druze...kada god pomislis da ti nesto nije u redu sa grejanjem....a ti dodji lepo kod mene na Alibi pa cemo ko ljudi da sednemo, dignemo zadnju stranu cirade i pecamo.

Naravno...ukljucicu i ja grejalicu.

Mislim da ces posle toga brzo promeniti misljenje po pitanju funkcionalnosti tvog webasta :laughing-rolling:
Igor Narval
Korisnikov avatar
Pridružio se: Sreda 17 Jul, 2019 18:38
Plovilo: Narval 820
Dimenzije: 8.2m x 2.45m

Post od Igor Narval »

SRSA napisao: Ponedeljak 13 Jan, 2020 18:19 Nego Igore jel ti to imaš dve cerade, spoljnu si urolao, a unutrašnju, ovu providnu, si držao zatvorenu zbog grejanja?
Srso,
tako je, kada sam pravio ovu ceradu moja želja je bila da imam što je moguće veće providne površine sa svih strana.
Ja imam i jednu ceradu sa komarnicima, ali iskreno retko je montiram. Kako mi koristimo brod najčešće za dnevna krstarenje ili sve podignem ili ostane ovako kao juče. Kada je u varijanti kao juče, ima puno svetla, a zaštićen si od kiše i vetra. I posle mnogo vremena smatram da je dobro zamišljeno. Ono o ćemu treba voditi računa je da u slučaju ovako velikih površina pod "najlonom" cerada ima težinu, delimično se ukruti pri nižim temperaturama, pa ne treba da se pravi zategnuta kao letnja. Mora imati malo prostora (treba da je malo duža i šira), da bi mogla da se zakopča kada je hladno. Ja sam naknadno tražio da se ubaci po jedan centimetar sa svake strane da bi je lakše zakopčao, da bi se izbegli dodatni radovi o tome treba voditi računa ako se odluči neko za ovako velike površine od najlona.
Kada sam nakon izrade ove cerade razgovarao sa drugarima na ovu temu čuo sa da su neki uspeli da ukomponuju i komarnike, najmanji je otvor za komarnik, veći je najlon, a najveći (celo površinom) je platno. To mi se čini još bolje i možda napravim takvu sledeći put. Znači tri u jednom.
Igor Narval
Korisnikov avatar

Post od Igor Narval »

Zveki napisao: Ponedeljak 13 Jan, 2020 18:50 Igore druze...kada god pomislis da ti nesto nije u redu sa grejanjem....a ti dodji lepo kod mene na Alibi pa cemo ko ljudi da sednemo, dignemo zadnju stranu cirade i pecamo.

Naravno...ukljucicu i ja grejalicu.

Mislim da ces posle toga brzo promeniti misljenje po pitanju funkcionalnosti tvog webasta :laughing-rolling:
Zveki,

ko će nam bre verovati, jedna slika govori više od 100 reči, a mi kao na klupi u parku....

:lol:
Igor Narval
Korisnikov avatar

Post od Igor Narval »

UrosP napisao: Ponedeljak 13 Jan, 2020 18:23
Igor Narval napisao: Ponedeljak 13 Jan, 2020 18:01 Drugari,
Moraću ja da uradim nešto po pitanju uvođenje grejanja na brod :doh:
Jedva poneka slika gde ne moramo da sedimo u kaputima.....
Bez jakne samo Uroš na pramcu, ostalo smo dobro umotani..... :think:
Bojim se ja da sa mojim grejanjem nešto baš i nije sve uredu....
Neće to da valja
Ja izasao napolje da se zagrejem...! :lol:
Salu na stranu, webasto je vrhunska stvar, sedeli smo unutra kao u kuci. Napolju je pritom bilo ledeno..

SRSA napisao: Ponedeljak 13 Jan, 2020 18:16 Ma sa grejanjem je sve OK, nego Uroš je računao da ako gekne s pramca u Dunav bolje mu je bez jakne. :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
:laughing-rolling:
Srso,

bio sam ja spreman za upadanje u vodu, vidi se i potkovica na krovu u snimku.....
Video sam ja da imam opasnu ekipu, pa rekoh bolje je biti spreman na sve... :shock:
Uros
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Kontakt:

Post od Uros »

Hahaha, prvo sam snimio potkovicu, da znam gde stoji! :lol:
Inspektor za visinu kabine
Mileta
Korisnikov avatar
Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 11:20
Plovilo: Polaris Glider
Dimenzije: 7m x 2.5m

Post od Mileta »

Pošto se ne možemo usaglasiti kakvo je bilo grejanje, druženje se mora ponoviti, nije nužno da bude na Narvalu. Što se tiče Cranchi-ja, na njemu druženje trenutno može biti u dvorištu, a na reci tek od kraja aprila. Sve u svemu ne bih ja tu na Narvalu ništa menjao, sve stoji kako i gde treba. Kad stigne prava plovidbena sezona onda ima da organizujemo mini regatu članova Foruma. Destinacija nije bitna, može Beograd-Tisa, Beograd-Grocka, Ili uzvodno Savom, kako se dogovorimo, a iskreno se nadam da ćemo se moći dogovoriti.
Popaj
Korisnikov avatar
Pridružio se: Sreda 17 Jul, 2019 07:15
Plovilo: Shetland 570
Dimenzije: 5.7m x 2.2m
(unutrasnje mere)

Post od Popaj »

Ja sam za
Igor Narval
Korisnikov avatar

Post od Igor Narval »

I opet podržavam predlog.......

Evo dokaza da nas ova tema mini regate okuplja pod različitim temama.....

Plovidba u dobrom društvu, šta lepše da se poželi :clap:
Mileta
Korisnikov avatar
Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 11:20
Plovilo: Polaris Glider
Dimenzije: 7m x 2.5m

Post od Mileta »

Ova nautika je čudo, i da zbližava ljude sličnih afiniteta, istih pogleda na život, svet oko nas. je jedan od najvažnijih aspekata njenog postojanja. Mnoge dobre ljude sam upoznao kroz nautiku, što peko foruma, što direktno na reci ili pored nje. Jednog istinskog zaljubljenika u nautiku i reku sam upoznao prvo virtuelno preko ovog našeg foruma, i hvala Urošu što je formirao ovaj forum, a danas sam imao zadovoljstvo da upoznam Nebojšu-Neleta sa foruma i licem u lice. Pošto je kiša toliko dosadna ovih dana i ne može se ploviti, Nele me je pozvao da prošetam do njega u Knićanin. Nije me morao dugo nagovarati, nije to daleko 45 minuta vožnje, upalim auto i za čas stignem do njega. Prvo što sam ugledao je prelep brod na prikolici ispred njegove kuće.

Slika

Krenem prema kapiji kad čujem neki žamor iz pravca broda. Nele se izvlači ispod cerade. Odmah sam skapirao da smo slični, jer gde bi čovek drugo bio nego kao i ja dok mi je Cranchi bio u dvorištu, pa na čamcu naravno. Nije mi trebalo puno da se i ja popnem u kokpit broda, kad tamo Neletov komšija majstor Marin, vrsni poznavalac brodova i instalacija na njemu. Oči su mi zaiskrili kad sam video koliko kablova pripremljenih za ugradnju, odmah sam video da ima tu i viška kablova (Uroš i Zveki znaju da su mi fetiš višak kablovi :D ) Šalim se normalno Marin je upravo završavao povezivanje nekih potrošaća, ali kako je kiša baš lila radovi su odloženi za sutra pošto bi trebalo da bude lepše vreme. Marin ode a Nele kaže ajmo u kuću da se malo ugrejemo. Goca Neletova supruga nam je odmah zakuvala čaj koji nas je baš lepo okrepio i ugrejao. Reč po reč, a o čemu drugom nego o nautici, vreme je letelo. Druženje je nastavljeno u Čardi Titelskoj, relepom restoranu na obali Tise.

Slika

Slika

Veme je prošlo za čas, jedan baš kvalitetno proveden dan. Ko kaže da i kiša ponekada ne može biti dobra. Jedno virtuelno poznanstvo, se pretvara u pravo prijatelstvo. To je reka, nautika, dobra energija samo spaja slične ljude, nikako ne razdvaja. E da, da ne zaboravim da sam iskoristio odlazak u Titel da obidjem Laciku, vlasnika firme Pešti Plast koji mi je izgradio novu nadkabinu. I tu smo proveli pola sata u prijatnom ćaskanu, razgledanju Lacijevih radova, upravo restaurira par čamaca. Uvek se u dobroj radionici može nešto naučiti ili lepog videti. Obišli smo još jednog čoveka, Neletovog prijatelja majstor Pecu, koji je koliko sam video čovek multipraktik, automehaničar, autolimar, farbar, varioc, plastičar. U radionici nekoliko auta i ogroman brod, ne znam koji je model, u toku je sredjivanje.

Slika

Nele tebi i tvojoj Goci hvala na gostoprimstvu, jedva čekam da se vratite iz Pariza i da bude prilike da zajedno zaplovimo našim ladjama i uživamo na reci.
Odgovori