Srso koliko te je koštalo to što si pravio kod Kempija i koja je dužina?
Vezivanje za obalu
- Mileta
- Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 11:20
- Plovilo: Polaris Glider
- Dimenzije: 7m x 2.5m
- Status: Offline
Re: Vezivanje za obalu
Dobro da ste pisali o ovome, ja u podrumu imam jednu novu gumu. Ne znam samo da li je zimska ili letnja, glavno da je šara dobra
. Sve jedno naći će mesto u Cranchi-ju za to podmetanje uz obalu 
- vlajko45
- Pridružio se: Utorak 03 Dec, 2019 18:50
- Plovilo: Danubius 800 Klasik
- Dimenzije: 8m x 2.8m
Znam da je negde pomenuto na nekom forumu, čak mi se čini da je to Miša naveo ako ne grešim - obratiti pažnju na kretanje vodostaja, naroćito na naglo opadanje da brod ne ostane da 'visi' na prezategnutim vezovima pa da se čeka porast kako bi se oslobodio 
- Misa D
- Pridružio se: Četvrtak 16 Apr, 2020 14:00
- Plovilo: Linssen 29.9 AC
- Dimenzije: 9.35m x 3.35m
Guma se treba vezati jacim kanapom i privezati je za pramac jer se brzo napuni blatom .Mileta napisao: ↑Ponedeljak 20 Apr, 2020 10:40 Dobro da ste pisali o ovome, ja u podrumu imam jednu novu gumu. Ne znam samo da li je zimska ili letnja, glavno da je šara dobra. Sve jedno naći će mesto u Cranchi-ju za to podmetanje uz obalu
Tako se lako oslobodi plovidbom krmom i sama se ispere od blata.
Guma je korisnija tabanasima jer se pramac "zalepi" za mulj kod opadanja vodostaja i nije bas jednostavno ljuljanjem camca osloboditi se, pogotovu ako motor nema dovoljnu snagu.
Kamena ili betonska obala ce, kod talasa od glisera ili kruzera, napraviti stetu na plovilu i pored gume jer se plovilo cesto.smakne sa gume.