Baš dobro i lepi brodovi. Imao sam prilike da budem na jednom Linsenu. Tu je sve uradjeno do perfekcije. Ko ne bi poželeo takav brod, nažalost za moj, i mnogih koje poznajem, standard su van domašaja.
Naleteh na ovo, deluje da nije losa stvarcica. Senzor za prisustvo vode koji se kaci na Wi-Fi, i napaja svojom baterijom. Potrosnja je stvarno mala, pa pretpostavljam da baterija dugo traje, a i punjiva je ko ima punjac za tu vrstu baterije.
Uglavnom, princip rada je sledeci. Postoji glavna jedinica koja se okaci negde gde moze da se vidi i cuje, i postoji senzor koji je na kablu dugackom 1.1m. Instalira se aplikacija, senzor se poveze na vas telefon i na WiFi mrezu vase marine ili broda, ako imate svoj hotspot. U nasem slucaju, sam senzor bi mogao da se stavi u kaljugu na neku visinu a ako voda na bilo koji nacin dodje do njega, aktivira se alarm i preko WiFi-a, salje notifikaciju vasem telefonu gde god da ste, ako ste povezani na internet. Takodje se i na samoj jedinici aktivira zvucni alarm. Vi na aplikaciji mozete procitati obavestenje, i videti istoriju aktiviranja alarma. Ako sam dobro razumeo, moze da se vidi i napunjenost baterije. Toliko sam saznao za sad...
Moze da bude korisno pogotovo nama sa brodskim motorima, jer ja uvek razmisljam da li je sve u redu tamo dole dok plovim