Predstavljanje novih članova

Neobavezna diskusija...
Odgovori
Nevena
Korisnikov avatar
Pridružio se: Petak 06 Nov, 2020 12:19
Plovilo: brodić "Eon"
Dimenzije: 8x2,5m
Status: Offline

Re: Predstavljanje novih članova

Post od Nevena »

Hvala vam svima na dobrodošlici! :obscene-drinkingcheers:

Zveki je pitao, a i meni je padalo na pamet da napišem,pa da odgovorim.
Nakn što smo celu jesen i zimu proveli u razgledanju i pokušaju da nađemo brod koji će nam odgovarti, shvatili smo da što više obilazimo sve bolje znamo šta hoćemo, a još bolje šta nećemo. Pri tom nas je visina ubijala u pojam. Kako da koristimo kuhinju na brodu ako ne možemo da stojimo u tom prostoru? O spavanju na kratkom ležaju da ne govorimo.
Malo smo se raspitali, nacrtali kakav brodić hoćemo i sa spiskom želja krenuli da obilazimo brodograditelje u okolini (začudo ih i nema tako malo).
Odlučili smo se za radionicu "Plavi horizont" u Zemunu. Slobodan i sin su nam delovali prlično uverljivo, razumeli su nas iz prve šta hoćemo, imaju svoj brod i bez prestanka pričaju o doživljajima sa vode. Ipak presudno je bilo to što su u hangaru imali dva skoro gotova broda, jedan veoma sličan našem, ali malo duži pa smo mogli da vidimo u šta se otprilike upuštamo.
Ceo posao je od kupovine limova trajao oko 3 meseca, s tim da smo morali da sačkamo da završe započete brodove.
Cena ofarbanog metalnog kostura sa projektom i papirima spremnim za registraciju je bila oko 4,500€. To se, naravno, vremenom nagojilo tako da smo na kraju brodić sa urađenim drvenim entrijerom (bez kuhinje i sundjera, zavesa i sičnih dtalja), takvog kakvog ga vidite na slikama platili oko 10,5 hij €, sa prevozom do Novog Sada i porinućem. Montažnu metalnu kuhinjicu smo kupii u Ikei i -- voila! - evo nas plovimo već 5 meseci kad god nam vrem dozvoli (bojimo se još da izađemo po vetru). Majstori su ispštovali sve što smo se dogovorili i dali nam usput gomilu saveta. Možda je moglo da bude 2-3 nedelje ranije, ali - ko se sada toga još seća!

Eon je dugačak 8 širok 2,6 m. Visina višeg dela kabne je 2m, a nižeg 1,6m tako da se i na krevetu može lepo sedeti. Imamo solarnu ploču i jednosmernu struju razvučenu po brodu. Naravno, dajinske komande, rezervoar za vodu sa pumpom i kaljužnu pumpu.
Treba da kupimo još neke sitnice, ali ću vas verovatno uključiti u to jer će mi trebati saveti iskusnijih od nas ;).

Planirali smo da se spstimo do Slankamena i Zemuna čim malo otopli, a do tada za vikend najavljuju toplo vreme, pa ćemo biti u okolini Novog Sada. Ako nas vidite trubnite!
Poslednja izmena od Nevena u Petak 29 Jul, 2022 07:05, izmenjeno 1 put ukupno.
SRSA
Korisnikov avatar
Pridružio se: Ponedeljak 21 Okt, 2019 17:02
Plovilo: "AQ 575"
Dimenzije: 5,75 x 1,72

Post od SRSA »

Lađa vam je lepa, nova, opremljena i spremna za uživanje. Zato uživajte u njoj "za sve pare". :obscene-drinkingcheers:
Igor Narval
Korisnikov avatar
Pridružio se: Sreda 17 Jul, 2019 18:38
Plovilo: Narval 820
Dimenzije: 8.2m x 2.45m

Post od Igor Narval »

Nevena,

dobro došli na reku i na forum. :obscene-drinkingcheers:

Mirnu vodu vam želim

Brod je veoma lep, hrabra je odluka praviti sve od početka.

Šta znači stajaća visina na brodu ja najbolje znam. Nažalost ja je nemam kod mene, ali sam kasno to shvatio..... :lol:

U svakom slučaju, neka je sa srećom nabavka broda i da lepo plovite.
Popaj
Korisnikov avatar
Pridružio se: Sreda 17 Jul, 2019 07:15
Plovilo: Shetland 570
Dimenzije: 5.7m x 2.2m
(unutrasnje mere)

Post od Popaj »

deda napisao: Sreda 27 Jan, 2021 16:32 del mare,meni marina sluzi da imam gde zimi da drzim camac! :) Urose , camac je iza kuce pa cu slikati pec i napisati iskustva!
Deda dobrodošao na forum.
Puno pozdrava.
Popaj
Korisnikov avatar
Pridružio se: Sreda 17 Jul, 2019 07:15
Plovilo: Shetland 570
Dimenzije: 5.7m x 2.2m
(unutrasnje mere)

Post od Popaj »

Nevena, dobro došli na forum. Pravo je zadovoljstvo što ste dobili plovilo po narudzbini. Uživajte u svakom trenutku.
Mileta
Korisnikov avatar
Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 11:20
Plovilo: Polaris Glider
Dimenzije: 7m x 2.5m

Post od Mileta »

Dobro došli Nevena, uživaćete ovde na forumu kao što uživate i na reci. Čamac vam je odličan.
Upoznao sam majstor Slobodana, mislim da je normalan čovek sa kim se može razgovarati i dogovoriti sve što treba. Odabrali ste dobar brod i dobru radionicu.
luckyboy
Korisnikov avatar
Pridružio se: Četvrtak 23 Jan, 2020 16:00
Plovilo:
Dimenzije:

Post od luckyboy »

Dobro došla Nevena :obscene-drinkingcheers:
Nevena
Korisnikov avatar
Pridružio se: Petak 06 Nov, 2020 12:19
Plovilo: brodić "Eon"
Dimenzije: 8x2,5m

Post od Nevena »

Hvala svima na dobrodošlici! :)
Djordje
Korisnikov avatar
Pridružio se: Subota 27 Feb, 2021 11:32
Plovilo: Singila mingi Deda
Dimenzije: 9.9m x 2.75m

Post od Djordje »

Pozdrav svima,
Drago mi je da sam, čitajući o nautici, naleteo i na ovaj forum. Raznovrsnost tema i pregršt korisnih informacija od svih vas pomoći će mi da svoj brodić napokon, posle skoro dve godine, završim i u zdravlju porinem.
Uzdravlje!

Djordje
...polako i pomalo, pa će biti dugo i dobro... :obscene-drinkingcheers:
Uros
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Kontakt:

Post od Uros »

Đorđe dobrodošao na forum, i hvala ti što si se predstavio kako pravila nalažu :obscene-drinkingcheers:

Nama je još draže ako su ti naše teme bile od pomoći, a verujem da jesu jer je mnogo korisnih stvari i rešenja zapisano u sekciji "Plovila".
Pozdrav i srećno sa sređivanjem svog plovila, pa da i ono dobije svoju temu na forumu ;)

Sliku za avatar mi možeš poslati na email adresu:
info@dunavskestaze.in.rs

:obscene-drinkingcheers:
Inspektor za visinu kabine
Odgovori