U slučaju da već postoji pumpa i česma, ili tuš kao kod tebe, onda je potrebno obezbediti sledeće stvari za funkcionisanje bojlera:
- dovoljno dugačko crevo za plin sa regulatorom
- struju, tj utičnicu za 220V
- odvod produkata sagorevanja.
Verujem da odvod produkata sagorevanja bez problema može da se izvede sa fleksibilnim aluminijumskim crevom koje se koristi za aspiratore i koje je koristio Jaga za Webasto, i ja za Trumu. Pre toga bi morao da se napravi otvor, na kabini ili krovu, i neki dodatak spolja koji bi sprecavao kišu da udje unutra, a dozvolio gasovima da izlaze(verovatno ima gotovo u prodavnici). Mislim da je to sve.
Struja ide preko invertera, i potrošnja je minimalna 8W... Struja je potrebna samo zbog gorionika, da bi aktivirala plamen u trenutku kad se odvrne česma, i da reguliše temperaturu vode - opet preko gorionika.
Pumpa za vodu, kao što piše u temi, mora praviti pritisak od minimum pola bara što je bas malo, tako da verujem da ne treba ništa da menjaš na postojećoj instalaciji. Verovatno samo česmu, da bi imao "mešač" za toplu i hladnu vodu
Majstor mi je pominjao primer višečlane porodice(njih 7 ili 8) koja kampuje i intenzivno koristi ovaj bojler za tuširanje, da su za tri nedelje života u prirodi, potrošili samo 3kg plina za to. Mada, niisam ga pitao koliko se često tuširaju...