Kupovina čamca

Neobavezna diskusija...
Odgovori
Nevena
Korisnikov avatar
Pridružio se: Petak 06 Nov, 2020 12:19
Plovilo: brodić "Eon"
Dimenzije: 8x2,5m
Status: Offline

Kupovina čamca

Post od Nevena »

Da li neko ima loša iskustva sa nekim od domaćih proizvođača/modela čamaca, tip Big fut, Tajmen i sl? Meni to sve deluje nekako ujednačeno i po pitanju modela i kvaliteta, ali bolje da pitam za savet kad već ne mogu sama da postavim kriterijume.
Mileta
Korisnikov avatar
Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 11:20
Plovilo: Polaris Glider
Dimenzije: 7m x 2.5m

Re: Kupovina čamca

Post od Mileta »

Trenutno najbolji, po meni, čamac tog tipa, je čamac ORKA, proizvođača Pešti Plast iz Titela. Igrom slučaja, i na svoje zadovoljstvo, imao sam priliku da vidim ceo proces proizvodnje od izrade kalupa do gotovog čamca. Kada bih kupovao čamac tog tipa, ne bih imao dilemu. Orka bi bio na prvom mestu.
George
Korisnikov avatar
Pridružio se: Subota 13 Mar, 2021 07:13
Plovilo: Triton
Dimenzije: 9,6 x 2.8

Post od George »

Ako se kupuje polovan čamac, trebao bi biti na suvom, nikako na vodi, da mu se pregleda podvodni deo. Nekoliko čamaca, konkretno Aqualuxova je u poslednje vreme promenulo vlasnika, i naknadno se ispostavilo da im je podvodni deo pun "plikova". Teorija da plastični čamac, pa još i relativno nov, ne može biti u lošem stanju više ne pije vodu. Naglašavam da su ovi slučajevi za koje sam ja čuo bili svi strogo Aqualuxovi.
broker975fx
Korisnikov avatar
Pridružio se: Četvrtak 28 Jan, 2021 07:31
Plovilo: Remorker
Dimenzije: 13mx2.9m

Post od broker975fx »

Evo ja sam skoro prodao moj aqvalux, kupljen 2012 nov, uradjen prajmer i antialgin pre spustanja u vodu u martu 2012. Od tada do trenutka prodaje u feb2025 camac je bio konstatno u vodi. Jedinih 10 tak dana kada je bio van obale je bilo kad je bilo ludilo sa ledom i tada je bio navucen preko leda na obalu. Znaci tolike godine u vodi, bez ikakakvog odrzavanja sem povremenog pranja i ovlaz skidanja algi pa koliko se dohvati. Kupac je odmah izvadio camac i camac je bio u fabrickom stanju posle tolilo godina i sve moje ne paznje. Camac sam prodao i nemam nikakav interes da ovo pisem ali po meni impozantan kvalitet svega sto je uradjeno na camcu.
zankiki
Korisnikov avatar
Pridružio se: Ponedeljak 12 Sep, 2022 12:42
Plovilo: Pasaat 735
Dimenzije: 8,65 x 2,9

Post od zankiki »

Kakvih sam novih čamaca video u poslednjih par godina, možda je najbolji izbor nešto 10-ak godina staro u dobrom stanju...
Mada, moram da kažem da je moj "tri princeze" kupljen nov pre par godina, sasvim ok.
Stefan Ns
Korisnikov avatar
Pridružio se: Subota 05 Nov, 2022 15:50
Plovilo: AQ 575 SUPERMARIN
Dimenzije: 5,75m x 1,75

Post od Stefan Ns »

Nevena napisao: Petak 04 Apr, 2025 16:01 Da li neko ima loša iskustva sa nekim od domaćih proizvođača/modela čamaca, tip Big fut, Tajmen i sl? Meni to sve deluje nekako ujednačeno i po pitanju modela i kvaliteta, ali bolje da pitam za savet kad već ne mogu sama da postavim kriterijume.
Kupujes camac?
Nevena
Korisnikov avatar
Pridružio se: Petak 06 Nov, 2020 12:19
Plovilo: brodić "Eon"
Dimenzije: 8x2,5m

Post od Nevena »

Kupili :)
Naišli smo na povoljan, skoro nov Tandem 535 sa Tohatsu 9,8 motorom. Prvobitno smo planirali jači motor, ali to se uvek može promeniti ako bude trebalo. Svakako nije planirano glisiranje ;)
zankiki
Korisnikov avatar
Pridružio se: Ponedeljak 12 Sep, 2022 12:42
Plovilo: Pasaat 735
Dimenzije: 8,65 x 2,9

Post od zankiki »

Bezveze je na takvim čamcima ne glisirati, nisu predviđeni za to.
Potroši se više goriva a i vremena...
Odgovori