Oni koji me znaju od ranije, znaju da sam svojevremeno na jednom od foruma i društvenim mrežama pisao o jednoj deponiji na obali Dunava. Deponija se nalazi na desnoj obali Dunava otprilike kod naselja zvanog "široka staza" ili na pola puta između marine Redecki i Pupinovog mosta. Pre par godina sam pisao mejlove svim institucijama koje nose prefiks -zaštita životne sredine. Objašnjavao sam im da je sramota što se ta deponija nalazi tu i da prvo što turisti ugledaju kada od Pupinovog mosta krenu kruzeri prema Zemunu je deponija smeća. Svi su mi ljubazno odgovorili da nije njihova nadležnost, te me prebacivali na druge. Na kraju se došlo do toga da je to nadležnost opštine Zemun i njene inspekcije. Obećali su da će se pozabaviti time ali ništa, deponija i dalje raste. Pre dve godine sam doveo i Tv ekipu, koja je sa mog čamca snimila prilog o deponiji i prikazala uživo u jutarnjem programu, ali nije bilo nikakvog efekta. Juče sam sa čamca fotografisao, deponija i dalje raste i predstavlja pravo ruglo tog dela Dunava. Nadsm se da će jednom neko imati sluha i poštovanja prema Dunavu i uopšte prems ptitidi te očistiti to ruglo od deponije kako bi svi uživali u lepotama Dunava i njegovih obala.
A kad je očiste zbog turista (jer što bi išta čistili zbog nas), onda nastupamo mi... najpre ljubitelji prirode.
Evo kako je jedan ljubitelj prirode zauzeo deo obale Dunava (borčanska strana) i kako je lepo uredio svoje parče raja (snimljeno u prolazu prvog maja).
Pretpostavljam da kad nije na "vikendici" i kad ne betonira hiljade guma u korito reke da imaju deca i unuci gde da mu se igraju i kupaju, ovaj ljubitelj prirode ide na proteste protiv LingLonga jer kinezi zagađuju.
A najgore je što većinski imamo razumevanje za ovo.