Da li neko zna na koji način se bira pramčani bokobran?
U radnjama ima da se kupi manji 350x350 i veći 540x540 (ili veoma sličnih dimenzija zavisi od proizvođača). Od čega zavisi izbor?
Kako je došlo leto, desi se da se brodovi na vezu malo ispomeraju pa se promaši guma vezana za ponton za par cm. Kako bi izbegli duševnu bol od tog zvuka, bolje da stavimo bokobran napred.
Pramčani bokobran
- Uros
- Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
- Plovilo: Riviera
- Dimenzije: 8.7m x 2.8m
- Status: Offline
- Kontakt:
Re: Pramčani bokobran
Nisam imao prilike da koristim pramcani bokobran, jer mi je pozicija na marini takva da pramac nikad nije ugrozen vec samo levi bok korita. Sa 5 kanapa je obezbedjeno vrlo malo pomeranje broda, tako da ne moze da se pomeri sa svoje pozicije.
Dobro bi dosla neka slika sa marine, jer problem mozda moze da se resi samo malo drugacijim vezivanjem pramca
Sto se tice pristajanja u obalu i pramcanog bokobrana, verujem da pomaze da se spusti i podmetne pod pramac da nema direktnog kontakta sa obalom. Mada, za to moze da posluzi i jedan od bokobrana koje imamo sa strana. Skine se i podmetne ispod samog pramca u tim situacijama, pa se brod navuce malo preko njega. Naravno, potrebno ga je obezbediti kanapom sa obadve strane, da ne pobegne...
Dobro bi dosla neka slika sa marine, jer problem mozda moze da se resi samo malo drugacijim vezivanjem pramca
Sto se tice pristajanja u obalu i pramcanog bokobrana, verujem da pomaze da se spusti i podmetne pod pramac da nema direktnog kontakta sa obalom. Mada, za to moze da posluzi i jedan od bokobrana koje imamo sa strana. Skine se i podmetne ispod samog pramca u tim situacijama, pa se brod navuce malo preko njega. Naravno, potrebno ga je obezbediti kanapom sa obadve strane, da ne pobegne...
Inspektor za visinu kabine
- Nevena
- Pridružio se: Petak 06 Nov, 2020 12:19
- Plovilo: brodić "Eon"
- Dimenzije: 8x2,5m
Juče smo ceo dan razmatrali opcije i zaključili da nam je, pošto nas četvoro iz porodice vozi brod, puno lakše da sve lepo obezbedimo nego da mislimo hoće li se komšijin brod zbog vetra pomeriti 20tak cm prema nama. Drugi komšija je negde isplovio i neće se vraćati do kraja leta, verovatno, pa mi praktično imamo dva mesta što povećava mogućnost da se sklizne sa gume. Kada su svi tu, nema greške, uzak prolaz vodi direkt na gumu.
Definitivno je odluka da kupimo taj bokobran, samo ne znam kako se određuje veličina.
Definitivno je odluka da kupimo taj bokobran, samo ne znam kako se određuje veličina.
@nevenaraj
https://www.instagram.com/nevenaraj/
- broker975fx
- Pridružio se: Četvrtak 28 Jan, 2021 07:31
- Plovilo: Remorker
- Dimenzije: 13mx2.9m
Pa odredjuje se spram broda, pri cemu i ako je veci neces pogresiti.
Ja sam ga ispleo od kanapa i to iz zezanja. Slikacu da vidis kako izgleda, lako se plete ali ide dosta konopa.
Ja sam ga ispleo od kanapa i to iz zezanja. Slikacu da vidis kako izgleda, lako se plete ali ide dosta konopa.
- Nevena
- Pridružio se: Petak 06 Nov, 2020 12:19
- Plovilo: brodić "Eon"
- Dimenzije: 8x2,5m
To sigurno sjajno izgleda!
Meni se i inače mnogo dopadaju ukrasi od kanapa na brodu.
Okačite slike obavezno!
Meni se i inače mnogo dopadaju ukrasi od kanapa na brodu.
Okačite slike obavezno!
@nevenaraj
- broker975fx
- Pridružio se: Četvrtak 28 Jan, 2021 07:31
- Plovilo: Remorker
- Dimenzije: 13mx2.9m
Moram ponovo da nadjem na yt kako se plete, malo sam sad zaboravio ali je prilicno lagano. Ja sam ovaj radio gajbi bez mera. Kuci mi je izgledao bas velik a kada sam ga doneo na brod skapirao sam da je trebalo da bude duplo veci:)
Sa malo slobodnog vremena i dosta metara konopa moze da izgleda pristojno i da radi ono cemu sluzi.

Sa malo slobodnog vremena i dosta metara konopa moze da izgleda pristojno i da radi ono cemu sluzi.

- Steps
- Pridružio se: Ponedeljak 15 Jul, 2019 17:45
- Plovilo: Adriatik
- Dimenzije: 8.9m x 2,65m
Odlicna tema...ja sam prosle jeseni kontaktirao sa nekim deckom u Beogradu koji je na kupujem prodajem stavio oglas da izradjuje pramcane i bocne bokobrane od konopca.... mnogo mi se svidjaju bokobrani od konopca i u planu je jednog dana kada budem imao vremena da pocnem da pravim jedan po jedan...na youtubu ima gomila videa..kao se prave....evo jedine slike koja mi je ostala u telefonu od letos....

- Steps
- Pridružio se: Ponedeljak 15 Jul, 2019 17:45
- Plovilo: Adriatik
- Dimenzije: 8.9m x 2,65m
Ovaj na slici je bio 50cm dugacak..cena je bila oko 4000 din....mislim da mi je ostao i broj telefona ako vam bude trebao....