Boravak na vodi
- Igor Narval
- Pridružio se: Sreda 17 Jul, 2019 18:38
- Plovilo: Narval 820
- Dimenzije: 8.2m x 2.45m
- Status: Offline
Re: Boravak na vodi.
Miso,
Prelepa fotografija
kao da se lava iz vulkana "prosula" po nebu
Prelepa fotografija
kao da se lava iz vulkana "prosula" po nebu
Poslednja izmena od Igor Narval u Petak 07 Avg, 2020 07:53, izmenjeno 1 put ukupno.
- Igor Narval
Re: Boravak na vodi i oko vode - mimo plana
Dođe dan kada ti ni tvoj lični plan od prethodnog dana ne odgovara....
Zašto je to tako, ko će ga znati.... jednostavno ono što si za taj dan planirao da radiš ,iz nekog nerazumljivog razloga, ne odgovora ti.
Jednostavno osećaš da današnji dan nije za taj plan.
E tako je došla ova subota, kada mi se iz nekog razloga nije išlo na naš brod....
Zašto, ko će ga znati, da li je to najava mogućih pljuskova za popodne (uzgred pogrešna prognoza barem za područje Beograda) ili nešto drugo iskreno ne znam.....
Bilo kako bilo, u subotu u pola devet ujutro
, pustih poruku Nebojši i upitah
"Kakvi su planovi za danas, ako nas put nanese na tu stranu da li odgovora neki kratak susret".
Sa Nebojšom ili Neletom sam se dopisivao, čuo telefonom,ali nisam imao priliku da se upoznamo lično.
Moja ideja je bila da se sretnemo kada supruga i ja budemo na odmoru, tamo krajem avgusta... ali eto... pustih poruku kada joj vreme nije....
Medjutim, stiže odgovor "Druže, volite li jagnjetinu ili prasetinu"... i adresom na koju treba da dođemo... Jedan telefonski poziv i sve je dogovoreno
Krećemo ka Knićaninu ....
Da se nadamo da ćemo jednog dana imati brodove kojima ćemo taj put preći za razumno vreme, ovako ipak automobil, pa nekih sat vremena vožnje i prvi susret sa ljudima koje znamo, pa nekako ne ide da se "ponovo" upoznajemo....
Ali rešavamo i to, tako da se "upoznajemo" sa ljudima koje već "znamo"....
Šta reći
Vrlo brzo Nebojša i njegova supruga Goca predlažu da krenemo ka Titelu i reci....
Prihvatamo, i ubrzo nas domaćini vode na Titelski plato (breg) - Kalvariju.
Supruga i ja smo bili u Titelu, ali nismo znali kako dođi do ovog prelepog mesta...

Prelepo mesto sa kojeg se pruža fantastičan pogled na Titel, Tisu, i okolinu
Imajući u vidu da je danas bilo jako toplo, kako i treba da bude u avgustu, brzo se selimo na obalu Tise, do prelepog broda naših domaćina Aquariusa 320...
Brod lep sam po sebi, a još kada to dodje u ruke dobrih domaćina i ljudi koji na njemu uživaju onda boravak na brodu može da bude samo zadovoljstvo

Brod je jako lepo napravljen, tako da nemate osećaj da je brod širok samo 2,5 metara. Dužina od nekih 9+ metara se itekako primećuje, sve što je potrebno za uživanje na brodu na toj dužini je obezbeđeno.

U društvu dobrih domaćina i dobrih ljudi uživali u plovidbi Tisom....

Jovanka se oprobala i u vožnji lađe..... uživanje je voziti ovakav brod sa motorom od 40 KS...

Druženje i plovidba za pamćenje
Na kraju, ostao je dogovor da se vidimo u najskorije vreme i da na Narvalu nastavimo druženje, po Dunavskim talasima...
Zašto je to tako, ko će ga znati.... jednostavno ono što si za taj dan planirao da radiš ,iz nekog nerazumljivog razloga, ne odgovora ti.
Jednostavno osećaš da današnji dan nije za taj plan.
E tako je došla ova subota, kada mi se iz nekog razloga nije išlo na naš brod....
Zašto, ko će ga znati, da li je to najava mogućih pljuskova za popodne (uzgred pogrešna prognoza barem za područje Beograda) ili nešto drugo iskreno ne znam.....
Bilo kako bilo, u subotu u pola devet ujutro
"Kakvi su planovi za danas, ako nas put nanese na tu stranu da li odgovora neki kratak susret".
Sa Nebojšom ili Neletom sam se dopisivao, čuo telefonom,ali nisam imao priliku da se upoznamo lično.
Moja ideja je bila da se sretnemo kada supruga i ja budemo na odmoru, tamo krajem avgusta... ali eto... pustih poruku kada joj vreme nije....
Medjutim, stiže odgovor "Druže, volite li jagnjetinu ili prasetinu"... i adresom na koju treba da dođemo... Jedan telefonski poziv i sve je dogovoreno
Krećemo ka Knićaninu ....
Da se nadamo da ćemo jednog dana imati brodove kojima ćemo taj put preći za razumno vreme, ovako ipak automobil, pa nekih sat vremena vožnje i prvi susret sa ljudima koje znamo, pa nekako ne ide da se "ponovo" upoznajemo....
Ali rešavamo i to, tako da se "upoznajemo" sa ljudima koje već "znamo"....
Šta reći
Vrlo brzo Nebojša i njegova supruga Goca predlažu da krenemo ka Titelu i reci....
Prihvatamo, i ubrzo nas domaćini vode na Titelski plato (breg) - Kalvariju.
Supruga i ja smo bili u Titelu, ali nismo znali kako dođi do ovog prelepog mesta...

Prelepo mesto sa kojeg se pruža fantastičan pogled na Titel, Tisu, i okolinu
Imajući u vidu da je danas bilo jako toplo, kako i treba da bude u avgustu, brzo se selimo na obalu Tise, do prelepog broda naših domaćina Aquariusa 320...
Brod lep sam po sebi, a još kada to dodje u ruke dobrih domaćina i ljudi koji na njemu uživaju onda boravak na brodu može da bude samo zadovoljstvo

Brod je jako lepo napravljen, tako da nemate osećaj da je brod širok samo 2,5 metara. Dužina od nekih 9+ metara se itekako primećuje, sve što je potrebno za uživanje na brodu na toj dužini je obezbeđeno.

U društvu dobrih domaćina i dobrih ljudi uživali u plovidbi Tisom....

Jovanka se oprobala i u vožnji lađe..... uživanje je voziti ovakav brod sa motorom od 40 KS...

Druženje i plovidba za pamćenje
Na kraju, ostao je dogovor da se vidimo u najskorije vreme i da na Narvalu nastavimo druženje, po Dunavskim talasima...
- nele
- Pridružio se: Ponedeljak 30 Dec, 2019 11:03
- Plovilo: Aquarius 320
- Dimenzije: 9.6m x 2.45m
Hvaka druze za ovakvo prelepi predstavljanje! Obostrano je uzivanje! Nisam ni sumnjao u to s obzirom kako ste me prihvatili, savetocali... Dobrodosli ste svi sa " Urosevog" foruma! Pravi ljudi, prava ekipa... Mare mi to potvrdio kada mi je doneo elisu pre neki dan ovde u Titelu. Do skorog vidjenha! Opusteno
- Igor Narval
Kakvo je vreme ovih dana izgleda da je malo ko na vodi...
Uz to, kako dodje vikend tako najava pljuskova, grmljavina, olujnog vetra i ostalih nepogoda
...
Dobri ljudi, uživajte na vodi i pored nje u lepim danima..
Što bi rekli u onom našem filmu "Varljivo leto"...
Da se nadamo da će nam priroda vratiti bar deo vremena za uživanje u septembru
Uz to, kako dodje vikend tako najava pljuskova, grmljavina, olujnog vetra i ostalih nepogoda
Dobri ljudi, uživajte na vodi i pored nje u lepim danima..
Što bi rekli u onom našem filmu "Varljivo leto"...
Da se nadamo da će nam priroda vratiti bar deo vremena za uživanje u septembru
- Mileta
- Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 11:20
- Plovilo: Polaris Glider
- Dimenzije: 7m x 2.5m
E Igore - Nele svaka čast što ste se tako brzo organizovali, sreli i uživali na reci. Tako treba, šta je razdaljina , kad ljudi hoće sve se može..
Ja sam vam ostao dužan izveštaj sa mog putešestvija do Grocke. Nisam zaboravio nisam ni nemaran, ali nisam hteo da ovde na forumu kačim bezbroj fotografija, a kako sad odabrati da okaćim jednu a ne drugu. Našao sam rešenje tako što sam zamolio Uroša da napravi jednu video prezentaciju, pa kad budete imali vremena možete je pregledati u prilogu ovog teksta. Sama plovidba do Grocke je super, lagano, motor radi tek toliko da je čamac upravljiv. Nigde ne žurimo, lagana plovidba je lepša jer se može osmatrati reka, prolazak drugih brodova, obale, naselja usput. Dunav je dosta brz pa je brzina bila oko 10 km/h tako da smo stigli za tačno 4 sata do Grocke a to je tačno 40 km. Koliko sam potrošio goriva ne pitajte me, jer ne znam. Sipam i plovim, ni sad ne znam koliko tačno goriva imam u rezervoaru
Dole šta da vam kažem-milina. Lunjali smo oko Ada, sretali neke ljude koje poznajemo sa obale, pecaroše, kupali se, sunčali. Koliko oni imaju dobrih mesta za pecanje, prosto sam ljubomoran. Mi u Zemunu i nemamo baš nekog dobrog izbora. Išli smo jeda dan i do Banatskog Brestovca na ručak u jedan restoran na obali. Njihova Ada je prelepa, restoran ušuškan, kvalitetni pontoni za privez. Hrana nije loša sa pristupačnim cenama. Kiša nas je jedan dan omela, hteli smo da se spustimo i do Smedereva, ali to smo morali ostaviti za neki drugi put. Ovaj put smo ja i supruga išli sami, nadam se da će nam se neki sledeći put pridružiti još neko pa da napravimo jednu mini regatu od barem 4-5 ili više čamaca. Za tih 6 dana na obalu nismo ni izazili, nije bilo potrebe provijantima smo se dobro snadbeli, jednom nam je jedan prijatelj samo dopunio rezerve pijaće vode. Sada smo bogatiji za jedno iskustvo. Već za drugi put znamo šta treba još poneti, šta nam ne treba gde se možemo vezati da budemo zaštićeni od svih vetrova, i da vam pravo kažem jedva čekam da ponovoi idem, sad da li nizvodno ili uzvodno nije važno samo da se plovi, ostalo su nijanse.
Još jednom hvala Urošu na odvojenom vremenu da napravi ovaj video snimak
Ja sam vam ostao dužan izveštaj sa mog putešestvija do Grocke. Nisam zaboravio nisam ni nemaran, ali nisam hteo da ovde na forumu kačim bezbroj fotografija, a kako sad odabrati da okaćim jednu a ne drugu. Našao sam rešenje tako što sam zamolio Uroša da napravi jednu video prezentaciju, pa kad budete imali vremena možete je pregledati u prilogu ovog teksta. Sama plovidba do Grocke je super, lagano, motor radi tek toliko da je čamac upravljiv. Nigde ne žurimo, lagana plovidba je lepša jer se može osmatrati reka, prolazak drugih brodova, obale, naselja usput. Dunav je dosta brz pa je brzina bila oko 10 km/h tako da smo stigli za tačno 4 sata do Grocke a to je tačno 40 km. Koliko sam potrošio goriva ne pitajte me, jer ne znam. Sipam i plovim, ni sad ne znam koliko tačno goriva imam u rezervoaru
Još jednom hvala Urošu na odvojenom vremenu da napravi ovaj video snimak