Boravak na vodi
- Uros
- Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
- Plovilo: Riviera
- Dimenzije: 8.7m x 2.8m
- Status: Offline
- Kontakt:
Re: Boravak na vodi.
Dobra reportaža! Nisam ni ja nikad prešao skelom i automobilom na drugu obalu, možda ovo nije loše probati 
Inspektor za visinu kabine
- Mileta
- Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 11:20
- Plovilo: Polaris Glider
- Dimenzije: 7m x 2.5m
Razumem te druže potpuno. Dobro je i ovo malo što uspemo ploviti i to oplemenjuje i čini nam život lepšim i zanimljivijim.
- Igor Narval
- Pridružio se: Sreda 17 Jul, 2019 18:38
- Plovilo: Narval 820
- Dimenzije: 8.2m x 2.45m
Nele,
Znam koliko ste dugo čekali dolazak i plovidbu, tako da verujem da uživate.....
Lađa je mnogo lepa, funkcionalna, baš za uživanje
Evo i vreme će izgleda napokon da bude onakvo kako treba da bude u julu i avgust pa će te i sa te strane imati uslove za lep boravak na vodi.
Pricali smo o pristajanju, samo polako.....
Ako ti je mesto za pristajanje ono što sam ja video na nekim slikama koje si mi poslao, ti imaš možda i najtežu situaciju za pristajanje..... tok reke, a ti staješ pramcem u obalu i čamac ostaje pod 90 stepeni u odnosu na obalu. Širina u koju trebaš da smestiš brod je praktično širina broda, okolo imaš druge čamce....nemaš bočne pontone koji bi ti pomogli....
Izvesti pristajanje u tim uslovima nije jednostavno.....Praktično pravih/univerzalnih pravila nema, menjaju se uslovi, voda je nekada brža, nekada sporija, nekada ima nekada nema vetra, odakle vetar duva.....Na početku mislim da je bitno da upoznaš svoj brod, da znaš kako će odreagovati na upotrebu volana i gasa....Ma koliko izgledao "šašav" mislim da je onaj savet iz knjiga koji kaže da se brod kreće kao što se kreću kolica u supermarketu jako koristan..... Omogućava da čovek razume šta može da očekuje od broda....
Znam koliko ste dugo čekali dolazak i plovidbu, tako da verujem da uživate.....
Lađa je mnogo lepa, funkcionalna, baš za uživanje
Evo i vreme će izgleda napokon da bude onakvo kako treba da bude u julu i avgust pa će te i sa te strane imati uslove za lep boravak na vodi.
Pricali smo o pristajanju, samo polako.....
Ako ti je mesto za pristajanje ono što sam ja video na nekim slikama koje si mi poslao, ti imaš možda i najtežu situaciju za pristajanje..... tok reke, a ti staješ pramcem u obalu i čamac ostaje pod 90 stepeni u odnosu na obalu. Širina u koju trebaš da smestiš brod je praktično širina broda, okolo imaš druge čamce....nemaš bočne pontone koji bi ti pomogli....
Izvesti pristajanje u tim uslovima nije jednostavno.....Praktično pravih/univerzalnih pravila nema, menjaju se uslovi, voda je nekada brža, nekada sporija, nekada ima nekada nema vetra, odakle vetar duva.....Na početku mislim da je bitno da upoznaš svoj brod, da znaš kako će odreagovati na upotrebu volana i gasa....Ma koliko izgledao "šašav" mislim da je onaj savet iz knjiga koji kaže da se brod kreće kao što se kreću kolica u supermarketu jako koristan..... Omogućava da čovek razume šta može da očekuje od broda....
- Mileta
- Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 11:20
- Plovilo: Polaris Glider
- Dimenzije: 7m x 2.5m
Dobro došao Nele, i srećan ti početak plovidbe na svojoj ladji. Ne sekiraj se oko pristajanja, sve se to usput nauči. Kad je reka brza, vodostaj veći, kad duva vetar i najiskusniji nautičari imaju poteškoće da pristanu. Zato ne brigaj i uživaj, a i što bi pristajao, plovi brate i ne prestaj.
Šalim se naravno, najbolje bi bilo za početak da neko ima na obali da ti prihvati pramac, a da ti posle motorom malo usmeravaš krmeni deo kako ti odgovara. Da si nam bliže, skoknuli bi do tebe da malo zajedno plovimo.
Ja i supruga u subotu idemo nizvodno, prva stanica Grocka, a onda nekoliko dana plovidba oko Gročanskih Ada,
kanal Ivanovo, možda i do Smedereva. Videćemo od vremena i raspoloženja zavisi.
Šalim se naravno, najbolje bi bilo za početak da neko ima na obali da ti prihvati pramac, a da ti posle motorom malo usmeravaš krmeni deo kako ti odgovara. Da si nam bliže, skoknuli bi do tebe da malo zajedno plovimo.
Ja i supruga u subotu idemo nizvodno, prva stanica Grocka, a onda nekoliko dana plovidba oko Gročanskih Ada,
kanal Ivanovo, možda i do Smedereva. Videćemo od vremena i raspoloženja zavisi.
- vlajko45
- Pridružio se: Utorak 03 Dec, 2019 18:50
- Plovilo: Danubius 800 Klasik
- Dimenzije: 8m x 2.8m
Dobro zaplovio u svojoj prelepoj lađi Nele! Kolege su sve lepo napisale, samo polako a iskustvo će se steći vremenom.
Uživajte a brige pustite niz vodu
Uživajte a brige pustite niz vodu
- nele
- Pridružio se: Ponedeljak 30 Dec, 2019 11:03
- Plovilo: Aquarius 320
- Dimenzije: 9.6m x 2.45m
Vec je bolje...7-8 h plovidbe... sve je ok za sada!