Android multimedia

Neobavezna diskusija...
Odgovori
Popaj
Korisnikov avatar
Pridružio se: Sreda 17 Jul, 2019 07:15
Plovilo: Shetland 570
Dimenzije: 5.7m x 2.2m
(unutrasnje mere)
Status: Offline

Android multimedia

Post od Popaj »

Koristio sam razne android aplikacije, koje su od koristi u nautici. Koristeci telefon, ili tablet. Uvek opterecen da li sam napunio uredjaje i slicno.
Zato sam odlucio da na plovilo ugradim android multimediu koja je u praksi namenjena kolima. Znaci imao bih ugradjen uredjaj sa stalnim napajanjem.
Sa jednim uredjajem dobijam sve. Radio, navigaciju, i ostale aplikacije koje mogu da vam koriste u plovidbi. Standardna beleznica, koja moze da se koristi kao plovidbeni dnevnik, kao i ostali zapisi vezani za plovidbu, servis motora i slicno. Ako vam je potreban internet na uredjaju mozete da ga omogucite preko mob. telefona.
Ne treba preterivati sa hardverom. Sve ove aplikacije nisu puno zahtevne, i ne zauzimaju puno mesta. Uredjaj koji sam ja kupio ima 16Gb interne memorije, sto je sasvim dovoljno za sve aplikacije koje su vam potrebne. Takodje poseduje i dva usb izlaza, kao i GPS antenu. Sve kablove i konektore dobijate uz uredjaj. Moj savet je da se kod kuce urade sve instalacije. ubaci muzika mape i slicno. Ja sam ga prikljucio na neko napajanje od kompa, i nakacio na kucni wi-fi. instalirao sve sto mi je potrebno, i nakon toga montirao na plovilo. Ako i nesto propustite uvek mozete na brodu, koristeci internet sa mobilnog (hotspot). Ja sam kupio sa aliexpresa. Sasvim solidan uredjaj za relativno male pare. Sa prodavcevim popustom kostao je 72 dolara, plus sam iskoristio kupon koji sam imao od 10 dolara. :D Stalna musterija. Znaci kosta o me je oko 62 dolara plus 1100 dinara u posti. Valjda neki porez .Dostava se ne placa. Da ga ne ureknem ja sam odusevljen.

Slika

Slika

Slika

Muzika se odlicno cuje. Kod mene tera dve velike trosistemske elipse. Bez dodatnog pojacala.
Popaj
Korisnikov avatar
(unutrasnje mere)

Re: Android multimedia

Post od Popaj »

https://www.aliexpress.com/item/3299306 ... 4c4dLXKInX
ovo je link uredjaja koji sam ja kupio.
Uros
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Kontakt:

Post od Uros »

Ovo je odlicna stvar, ne bi mi palo na pamet da trazim to, a bolje je i od obicne gps navigacije, a bolje cak i od tableta.
Najvise mi se svidja sto je uvek na brodu i sto menja dosta opreme, a pritom radi na 12V ;)

Za cenu neke najjeftinije GPS navigacije, dobije se multifunkcionalan uredjaj :handgestures-thumbupright:

Posto taj artikal vise nije na stanju na onom linku, nisam uspeo da vidim deklarisanu potrosnju u amperima. Da li imas mozda i taj podatak?
Inspektor za visinu kabine
Popaj
Korisnikov avatar
(unutrasnje mere)

Post od Popaj »

Ne znam tacno. Mogao bih da izmerim. To je najsigurnije. Bez muzike nisam primetio pad napona. Kada povuku zvucnici vrlo mali pad. Za sada koristim u voznji, pa mi nije frka. Svakako cu izmeriti struju. Mislim da ne vuce vise od drugih auto radia.
Popaj
Korisnikov avatar
(unutrasnje mere)

Post od Popaj »

Tek sada vidim, da na ovom linku nije dostupan. Ali moze da se nadje. Ima ih dosta. Kao sto sam napisao ne treba preterivati sa cenom.
Popaj
Korisnikov avatar
(unutrasnje mere)

Post od Popaj »

US $61.64 51%OFF | Android 8.1 2 Din Car radio Multimedia Video Player Universal auto Stereo GPS MAP For Volkswagen Nissan Hyundai Kia toyota CR-V
https://s.click.aliexpress.com/e/bCJssmDK
Ovaj je skoro isti i na popustu. Izaberete opciju sa univerzalnim kablom, posto vam ne treba za auto. Onda je jeftinije.
Slika. Ovo je primer. Ako se neko odluci treba malo pogledati uvek se nesto nadje.
Uros
Korisnikov avatar
Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
Plovilo: Riviera
Dimenzije: 8.7m x 2.8m
Kontakt:

Post od Uros »

Ovo je odlično :handgestures-thumbupright: :obscene-drinkingcheers:
Inspektor za visinu kabine
Zveki
Korisnikov avatar
Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 18:39
Plovilo: Spokoj
Dimenzije: 8.5m x 2.6m

Post od Zveki »

Uuuh ovo bih i ja ubacio tako rado....ali ipak prvo moram frizider....nista ne prija tako kao hladan kvas
Mileta
Korisnikov avatar
Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 11:20
Plovilo: Polaris Glider
Dimenzije: 7m x 2.5m

Post od Mileta »

Ne pominji mi Kvas, u deficitu sam ovih dana, nikako da popunim zalihe. A taj uredjaj je stvarno po vidjenom odličan. Možda bi bilo vreme da izbacim onaj stari radio kasetofon iz Cranchi-ja
Odgovori