Zato sam odlucio da na plovilo ugradim android multimediu koja je u praksi namenjena kolima. Znaci imao bih ugradjen uredjaj sa stalnim napajanjem.
Sa jednim uredjajem dobijam sve. Radio, navigaciju, i ostale aplikacije koje mogu da vam koriste u plovidbi. Standardna beleznica, koja moze da se koristi kao plovidbeni dnevnik, kao i ostali zapisi vezani za plovidbu, servis motora i slicno. Ako vam je potreban internet na uredjaju mozete da ga omogucite preko mob. telefona.
Ne treba preterivati sa hardverom. Sve ove aplikacije nisu puno zahtevne, i ne zauzimaju puno mesta. Uredjaj koji sam ja kupio ima 16Gb interne memorije, sto je sasvim dovoljno za sve aplikacije koje su vam potrebne. Takodje poseduje i dva usb izlaza, kao i GPS antenu. Sve kablove i konektore dobijate uz uredjaj. Moj savet je da se kod kuce urade sve instalacije. ubaci muzika mape i slicno. Ja sam ga prikljucio na neko napajanje od kompa, i nakacio na kucni wi-fi. instalirao sve sto mi je potrebno, i nakon toga montirao na plovilo. Ako i nesto propustite uvek mozete na brodu, koristeci internet sa mobilnog (hotspot). Ja sam kupio sa aliexpresa. Sasvim solidan uredjaj za relativno male pare. Sa prodavcevim popustom kostao je 72 dolara, plus sam iskoristio kupon koji sam imao od 10 dolara.

Muzika se odlicno cuje. Kod mene tera dve velike trosistemske elipse. Bez dodatnog pojacala.