Prodajem eva foam teack deck
- Mr. No
- Pridružio se: Utorak 12 Jul, 2022 13:29
- Plovilo: Sea Ray
- Dimenzije: 8 x 2.5
- Status: Offline
Re: Prodajem eva foam teack deck
Ja bi onda morao da lepim to na platformu? Ne izgleda loše ta sa antikliznim reljefom... Kako se održava ariš? Može da ima neku boju?
- nele
- Pridružio se: Ponedeljak 30 Dec, 2019 11:03
- Plovilo: Aquarius 320
- Dimenzije: 9.6m x 2.45m
Ja imam eva deking penu vec par godina na platformi. Izlozena svim vremenskim uslovima i drzi se jos. Lepio Sika lepkom.
- Prikačeni fajlovi
-
- IMG-cbf4eb95857f800497ad412522813a83-V.jpg (262.48 KiB) Pogledano 2946 puta
- Mr. No
Moja je tako izgledala samo 1. godine 
- Grebic
- Pridružio se: Četvrtak 04 Sep, 2025 15:17
- Plovilo: Windy 27
- Dimenzije: 8,3 x 3,1
Aris se ne odrzava, koliko ja znam. Premaze se tim premazom i to je to.
Ne znam da li ima taj premaz u boji. Moze to lepo da se ukroji kod nekog stolara.
Da izgleda bas pristojno
Ne znam da li ima taj premaz u boji. Moze to lepo da se ukroji kod nekog stolara.
Da izgleda bas pristojno
- Nevena
- Pridružio se: Petak 06 Nov, 2020 12:19
- Plovilo: brodić "Eon"
- Dimenzije: 8x2,5m
Ode ova tema u drugom pravcu
Mi smo stavili deking od ariša pre dve godine. Nismo ga lepili (da se ne skuplja voda po ćoškovima) već stoji na podkonstrukciji koja je zaglavljena držačima za motore i stepenicama pa ne mrda. Ima slika od prošle godine na str 5 teme Eon.
Sad, posle 2 godine je još posiveo, ali je drvo u odličnom stanju. Svakako mu je cena takva da neće biti problem promeniti ga na 5-6 godina, ako bude trebalo.
Okrenuli smo ga namerno natraške jer i nas posećuju ptice (patke) pa da se ne skupljaju njihov izmet, pesak i prašina u onim sitnim zarezima, a daska ne klizi svakako.
Mi smo stavili deking od ariša pre dve godine. Nismo ga lepili (da se ne skuplja voda po ćoškovima) već stoji na podkonstrukciji koja je zaglavljena držačima za motore i stepenicama pa ne mrda. Ima slika od prošle godine na str 5 teme Eon.
Sad, posle 2 godine je još posiveo, ali je drvo u odličnom stanju. Svakako mu je cena takva da neće biti problem promeniti ga na 5-6 godina, ako bude trebalo.
Okrenuli smo ga namerno natraške jer i nas posećuju ptice (patke) pa da se ne skupljaju njihov izmet, pesak i prašina u onim sitnim zarezima, a daska ne klizi svakako.
Poslednja izmena od Nevena u Utorak 17 Mar, 2026 09:44, izmenjeno 1 put ukupno.
@nevenaraj
https://www.instagram.com/nevenaraj/
https://www.instagram.com/nevenaraj/
- Mr. No
Imam alat i volim da sve radim sam tako da mi ni stolar neće trebati ako rešim to da uradim. Moraću da odem do nekog stovarišta da vidim kako to uživo izgleda (brodski pod i lamperija), raspitam se o boji, zaštitnom premazu i održavanju pa da vidim kako bih to stavio na platformu da ne bude ružno...
I dalje bih najviše voleo neku veštačku kvalitetnu podlogu da ne razmišljam više o održavanju iste i znam da bi se tih par mm super ukopilo na moju platformu.... Ovo sa drvetom ipak zahteva održavanje, moram da smislim kako bi se to pričvrstilo na platformu, biće "debelo" što zahteva i skraćivanje merdevina koje se kače na platformu i dosta stolarskog rada... ali obziljno uzimam u obzir pošto je cena sasvim prihvatljiva.
- Mr. No
Nema veze za pravac - veći mi je prioritet da rešim platformu nego prodaja teak deck-a (stoji mi svakako dugo vremena i nista mi ne znači da stoji još pa i da ostane).Nevena napisao: ↑Utorak 17 Mar, 2026 08:37 Ode ova tema u drugom pravcu![]()
Mi smo stavili deking od ariša pre dve godine. Nismo ga lepili (da se ne skuplja voda po ćoškovima) već stoji na podkonstrukciji koja je zaglavljena držačima za motore i stepenice pa ne mrda. Ima slika od prošle godine na str 5 teme Eon.
Pogledao sam slike ponovo u Eon temi- hvala
- DuleN
- Pridružio se: Četvrtak 09 Mar, 2023 09:12
- Plovilo: AluNautika
- Dimenzije: 6.3 m
Aris je jako tesko farbati, jer sadrzi jako mnogo smole (koja u stvari i cuva drvo). Gledao sam u rusiji dokove napravljene od sibirskog arisa stare po 20-25 godina a koji izgledaju kao da su na dve tri godine.... Fantasticno drvo.
Hteo bi da napomenem da se od ovog drveta prave sve vrste sauna i ruskih banja, gde je drvo izlozeno ogromnim temperaturama i vlazi (oko 100C temp i 80-90% vlage), ali ono sve izdrzava bez problema.
Hteo bi da napomenem da se od ovog drveta prave sve vrste sauna i ruskih banja, gde je drvo izlozeno ogromnim temperaturama i vlazi (oko 100C temp i 80-90% vlage), ali ono sve izdrzava bez problema.