Grejanje na plovilu
- Mileta
- Pridružio se: Nedelja 14 Jul, 2019 11:20
- Plovilo: Polaris Glider
- Dimenzije: 7m x 2.5m
- Status: Offline
Re: Grejanje na plovilu
Uvek spremni za inovacije. Idemo dalje, lepota je u plovidbi i dobrom društvu,
- SRSA
- Pridružio se: Ponedeljak 21 Okt, 2019 17:02
- Plovilo: "AQ 575"
- Dimenzije: 5,75 x 1,72
I toploj kabini u zimskim uslovima. 
- vlajko45
- Pridružio se: Utorak 03 Dec, 2019 18:50
- Plovilo: Danubius 800 Klasik
- Dimenzije: 8m x 2.8m
Evo još jednog ineteresatnog uređaja, kombinacija Webasta i grejača vode. Ovo do sada nisam video, izgleda interesantno. Kinezi su čudo
- Uros
- Pridružio se: Utorak 04 Jun, 2019 20:53
- Plovilo: Riviera
- Dimenzije: 8.7m x 2.8m
- Kontakt:
Genijalno! A komentar ispod videa:
"Pitam se da li Eberspacher ili Webasto to posmatraju i misle, red je da krenemo da kopiramo Kineze...?"

"Pitam se da li Eberspacher ili Webasto to posmatraju i misle, red je da krenemo da kopiramo Kineze...?"
Inspektor za visinu kabine
Dickinson Newport
Mala, kompaktna dizelska pećnica za ugradnju u pregradu. Pogodno za brodove do 35 stopa. Mora biti instaliran što je moguće niži kako bi se dobio najbolji mogući protok topline.
Plamen će se vidjeti kroz stakleni poklopac na prednjem dijelu peći. Izrađena od nehrđajućeg čelika. Ugrađeni 12V ventilator za vrući zrak.
Cilj: B: 267 D: 273 H: 495
Težina 10kg
Promjer cijevi: 3 "
Potrošnja goriva 24 sata: niska 5,86L, visoka 14,54L
Toplinski učinak (W): nizak oko 1500 visok, oko 3800
Potrebne su najmanje 4 noge visine cijevi, 6 stopa visine cijevi bezšavne za najbolje rezultate.
Drugi način grejanja je Webasto,koji je svima znan...
ja lično koristim toplotu motora,zatvoren sistem,po meni najkomfornije rešenje za čamac u pokretu..a u drugoj situaciji Webasto 4kw..
Mala, kompaktna dizelska pećnica za ugradnju u pregradu. Pogodno za brodove do 35 stopa. Mora biti instaliran što je moguće niži kako bi se dobio najbolji mogući protok topline.
Plamen će se vidjeti kroz stakleni poklopac na prednjem dijelu peći. Izrađena od nehrđajućeg čelika. Ugrađeni 12V ventilator za vrući zrak.
Cilj: B: 267 D: 273 H: 495
Težina 10kg
Promjer cijevi: 3 "
Potrošnja goriva 24 sata: niska 5,86L, visoka 14,54L
Toplinski učinak (W): nizak oko 1500 visok, oko 3800
Potrebne su najmanje 4 noge visine cijevi, 6 stopa visine cijevi bezšavne za najbolje rezultate.
Drugi način grejanja je Webasto,koji je svima znan...
ja lično koristim toplotu motora,zatvoren sistem,po meni najkomfornije rešenje za čamac u pokretu..a u drugoj situaciji Webasto 4kw..
- Uros
- Kontakt:
Odlična stvar ali znajući naše uslove, preskupa. Sad iz Kine stižu webasto uređaji koji izađu svega oko 200e sa carinom, i po iskustvima ljudi sa interneta, nisu se loše pokazali. S obzirom na to da većina nas ne provodi toliko vremena na brodu(koliko bismo želeli), takva investicija nije baš uobičajena. Ko provodi mnogo vremana na brodu zimi, ili je više na brodu nego u kući, tome bi vredela investicija u kvalitetno grejanje.
U svakom slučaju je dobro videti šta sve ima, a još bolje znati i cenu
U svakom slučaju je dobro videti šta sve ima, a još bolje znati i cenu
inače Webasto sa priključcima za vodu/antifreez je Jako dugo u upotrebi u zamljama Skandinavske Unije...Svi bolji automobili,kamioni I čamci Imaju ugradjen takav Webasto sa tajmerom,koji u zadato vreme zagreje motor I kabinu.Sada putem kontrolera I mob.aplikacije. możete pokrenuti zagrevanje .Cene variraju zavisno od snage Webasto uredjaja.
- Uros
- Kontakt:
Da, webasto je sjajna stvar...Brzo zagreje, ne stvara kondenzaciju i ekonomican je u zavisnosti od snage. Mislim da za nase camce i nema nekog boljeg resenja od webasta. Nama preko zime uglavnom treba nesto da nas ugreje za 5-6 sati dok smo na pecanju ili dok sedimo jedni kod drugih. Plinske grejalice koje koristimo Zveki i ja, imaju svoje mane, sto on kaze, cim se dobro ugrejemo, pocnemo da ih nalazimo
Zato su me zainteresovale ove male peci na brikete, jer sa minimalnim ulaganjem, moze da se prebrodi taj zimski period i da nam bude toplo a da se ne stvara kondenz, kao sa plinskom.
@luckyboy nisi nam rekao gde ce ti biti luka kad se vratis u Srbiju, na Dunavu ili nekoj drugoj reci?
Zato su me zainteresovale ove male peci na brikete, jer sa minimalnim ulaganjem, moze da se prebrodi taj zimski period i da nam bude toplo a da se ne stvara kondenz, kao sa plinskom.
@luckyboy nisi nam rekao gde ce ti biti luka kad se vratis u Srbiju, na Dunavu ili nekoj drugoj reci?